Meer weten over off-trade?

We zoeken techniekers

Benieuwd naar Mouterij Albert?

Sales

Wij verkopen het bier

Wij verkopen het bier. Hoe? Via 2 kanalen: ons out-of-home- (horeca) en off-tradekanaal (retail). Vergeet meteen ook al je vooroordelen over een salesfunctie want onze sales accounts, sales representatives, key accountmanagers, channel marketeers, buyers, category managers, customer service teams en technische teams zijn zoveel meer dan hun jobomschrijving. Van relationship building tot vastgoedadvies: we garanderen je een gevarieerde topjob. Het resultaat van je harde werk? Dat zie je bij je favoriete voetbalclub, festival of supermarkt.

Ons salesteam is momenteel op zoek naar

“Brouwer zijn in Algerije, dat is een zeldzame job.”, Maurits, “Het sales traineeship bij Alken-Maes, dat is eerst proeven en daarna kiezen”, Laura & Dauphine en “Een wijnkaart die perfect klikt met de signatuur van onze klant: beter wordt het niet.” Yasmine over werken bij Alken-Maes

Maurits Van Dijk, General Manager bij Heineken

Na zes leerrijke jaren binnen het salesteam van Alken-Maes in België – drie jaar binnen out-of-home en drie jaar binnen off-trade – startte Maurits Van Dijk zes jaar geleden aan een buitenlands avontuur, dat hem van Congo-Kinshasa, over La Réunion, tot in Algerije bracht. Na dag één wist ik al dat deze ervaring iets heel […]

Lees meer
De insights van sales trainees Laura Richard en Dauphine Dormans

Met ons sales traineeship bieden we bij Alken-Maes een unieke manier aan om te groeien binnen onze organisatie: je start de eerste zes maanden in ofwel Out-of-home of in Off-trade en in het midden van het jaar maak je de switch. Ondertussen werk je nog aan een knaller van een zijproject en op het einde […]

Lees meer
“Bij Amavins vloeien de passie voor wijn, klantbeleving en professionalisering samen”

Wist je dat we bij Alken-Maes naast award winnende bieren ook een brede selectie topwijnen en spirits kunnen aanbieden aan onze horecaklanten? Dankzij ons dochterbedrijf Amavins, met haar meer dan 400 referenties, vinden we altijd de perfecte pairing en de ideale apéro. We ontmoeten sales account Yasmine in brasserie Den Baron in Brecht voor een […]

Lees meer
Joy, Sales Account
Sluiten

Kom wat meer te weten over een specifiek profiel binnen Alken-Maes

Wie of wat is Out of Home?

Lees meer

Weten wat ze bij Off-trade doen?

Lees meer

Leave your mark
mark
mark
mark

Jij bent alvast overtuigd van de ene of de andere innovatie, maar de klant is nog niet mee.

In plaats van te zuchten, gooi jij àl je overtuigingskracht in de strijd. Je legt de klant moeiteloos uit wat de meerwaarde is en uiteindelijk komen jullie tot een ideale deal.

Horeca of retail, als sales ben je de eyes & ears.

Bij ons weten onze (channel)marketeers dat ook écht: jouw input nemen we hier ter harte, en zo druk jij jouw stempel op een nog beter eindresultaat.

Sales is de eindhalte, de reis is veel mooier

Ons bier en onze cider verkopen, uiteraard is dat het doel. Al klinkt dat heel onromantisch als je bekijkt hoeveel belangrijke taken er eigenlijk aan voorafgaan. Naast de relaties onderhouden met onze café-uitbaters, winkels en andere afnemers, zoeken we ook de juiste huurders voor onze eigen panden en helpen we startende horeca-ondernemers hun dromen realiseren.

Sprankelende klantencontacten

Onze klantenrelaties zijn eigenlijk partnerships. Geen professioneel succes zonder een warme, persoonlijke band. Good times brewing start en stopt namelijk niet bij de gebouwen van Alken-Maes. Dat principe reist mee met onze sales representatives, quality controllers en alle andere collega’s. Net daarom hebben we zoveel klanten die we al jarenlang mogen bedienen. Schol op jullie!

Ontdek alle jobs binnen Sales

Clear filters

Sales Traineeship

You are almost done with your education? Are you a commercial talent looking for a brand of which you become a real ambassador.

retailsaleshorecacommercieeltraineeship

West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Henegouwen, Namen, Luik, Brussel Hoofdstedelijk Gewest – In the field

Bekijk vacature

Sales Representative

Als Sales Representative Retail, draag je bij tot de aanwezigheid en visibiliteit van onze producten bij de hyper- en supermarkten in jouw regio om op deze manier de vooropgestelde verkoopsobjectieven mee te realiseren en het marktaandeel van Alken-Maes te versterken.

fieldretailsales

Antwerpen, Limburg – In the field

Bekijk vacature
Great skills, geen hokje?
Solliciteer spontaan

Behind the scenes

Behind the scenes

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

FAQ

Nog meer weten over werken bij Alken-Maes? We serveren je graag onze antwoorden op de vaakst gestelde vragen.

Is er in mijn eerste week een opleidingstraject voorzien?

Met flipchart, lesgever en een kwartiertje pauze om de twee uur bedoel je? Nope, dat is niets voor ons. Hier duik je meteen in het schuimende Alken-Maesbad. Onze collega’s dienen als navigatoren of redders wanneer nodig, al zijn we er zeker van dat je beter zwemt dan je denkt.

Kan ik mijn talenten verder laten ontkiemen bij Alken-Maes?

Je talenten laten rijpen en tot hoge gisting laten komen, dat klinkt als Alken-Maes. Verwacht je zeker niet aan rigide opleidingsprogramma’s (niet echt ons ding), wel aan learning landscapes. Een fancy term om te zeggen dat jouw ondernemerschap en proactiviteit bepalen hoe snel je hier groeit. Leren doe je vooral on the job, bijleren doe je via opleidingen die aansluiten bij je profiel en interesses. Zin om Frans bij te leren om beter te kunnen communiceren met klanten en collega’s? C’est vite dans la sjakosse, quoi! We voorzien met plezier wekelijks lessen Frans voor jou. En voor ons.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Daar kunnen we Cristalhelder over zijn. Als het je ambitie is om als een raket van zero to hero te gaan, dan tap je best uit een ander vaatje. We zijn een lokaal bedrijf met zo’n 600 collega’s. Bescheiden in omvang en bescheiden in managementstructuur. We vinden hier geen C-level profielen uit voor de vorm en doorgroeien gaat hier heel organisch. Soms sneller dan verwacht, soms is het even langer wachten op je volgende kans. Switchen van bedrijfstak in je carrière? Dat kunnen we je zeker aanbieden. Van HR naar marketing, van sales naar finance of van technieker naar teamleider: al onze vacatures staan ook intern open.

question
question
question
question

Overtuigd?

Overtuigd?

Overtuigd?