Meer weten over off-trade?

We zoeken techniekers

Benieuwd naar Mouterij Albert?

Over Alken-Maes?

Bij Alken-Maes werken we samen om mensen samen te brengen. We spelen al decennia met veel plezier een Oscarwinnende bijrol tijdens boeiende gesprekken, liefdevolle momenten en bruisende feesten. We zijn een fier onderdeel van de globale HEINEKEN Company. Toch zijn onze producten lokale helden en kent iedereen hier iedereen bij naam. Het beste van twee werelden, zo omschrijven we het graag. Bij ons krijgt iedereen bakken kansen en vertrouwen, we gaan hard op kwaliteit en innovatie, maar nemen ook de tijd om even uit te blazen nadien. Sfeerb(r)ouwers van de gulzigste soort, dat is Alken-Maes.

Hier staan wij voor.

De toekomst van onze bieren en ciders vormen naar smaak van onze consument, dat is ons doel bij Alken-Maes. Onze purpose? “We brew the joy of true togetherness to inspire a better world”. Dat is de magie van Alken-Maes, dat is de missie van The HEINEKEN Company. Samenkomen, herinneringen maken en banden scheppen. Zo helpen we de wereld dag per dag, pintje per pintje, santé per santé een beetje mooier te maken.

Dit is Alken-Maes

Waarom wel, waarom niet Alken-Maes?

Good Times Brewing
Good Times Brewing slogan
 • Denker en doener, doordacht ondernemerschap zit in je bloed
  Stroop je mouwen maar op, want het gaat hier vooruit. Je neemt graag initiatief, bedenkt pragmatische oplossingen en zet initiatieven op poten om het einddoel te halen. Afwachten tot een kans ooit je pad kruist, dat is je stijl niet. Je carrière is wat je er zelf van brouwt, toch?
 • Internationaal of lokaal, waarom kiezen
  De slagkracht van een globale speler zet je moeiteloos om in een schouderklopje bij een van onze lokale merken. Ons vakmanschap kent geen grenzen, je bouwt hier bruggen tussen pakweg Puurs en Peru. Goed nieuws: tournée générale klinkt goed in elke taal.
 • Sfeerb(r)ouwers die er samen voor gaan
  Kansen, uitdagingen en successen – the good, the bad and the great? Je komt terecht in een team dat weet dat ze samen verder springen dan alleen en dat vieren leuker is in goed gezelschap. Bij Alken-Maes is het bierglas altijd halfvol en is cheers de nieuwe ça va.
 • Prioriwatte?
  Hadden we al gezegd dat het hier vooruit gaat? Geen lang gedraal of onnodig lange validatieprocessen bij Alken-Maes. Wij nemen hier de kortste weg tussen initiatief en duurzaam resultaat, jij bewaakt ondertussen zelfstandig je prioriteitenlijstje.
 • “Sorry, that’s not in my jobdescription”
  Woeps, dat horen we hier niet zo graag! Let op, omschrijvingen hebben we wel hoor, maar onze rollen zijn breed en we houden niet van te strakke lijntjes. Eerlijk is eerlijk, we zijn er ook (nog) niet zo goed in, die structuur. Daarom vinden initiatiefnemers, plantrekkers die graag dingen in beweging zetten en zelf orde kunnen scheppen hier dan ook het vlotst hun weg.
 • Soloslim is geen positie in het team
  We reiken hier niet enkel trofeeën uit voor jouw individuele verdiensten, winnen doen we meestal samen. Tenzij je graag tsjingt met jezelf is dat ook veel leuker. Wil dat zeggen dat jouw prestaties onopgemerkt blijven? Natuurlijk niet. Bij de ene functie is een individueel succesmomentje al relevanter dan bij de andere, maar juichen doen we sowieso. We bekijken het graag efficiënt: loopt de kortste weg naar een sterke oplossing énkel langs jouw halte? Top. Wil je vanop jouw halte telkens het warm water uitvinden? Dan zijn we geen match.

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

Brewing

the fast lane richting good times brewing

Solliciteren bij Alken-Maes

1

2

3

4

5

6

7

The basics

Maak een account aan en solliciteer voor de functie die bij jou past.

De perfecte match?

Onze HR-recruiter bekijkt of jouw cv een match is met de functie.

Zeg eens hallo!

We nodigen je uit voor een verkennend digitaal gesprek.

Hello again

Goeie vibes tijdens ‘t eerste gesprek? Je toekomstige leidinggevende ontvangt je voor een tweede gesprek, digitaal of in ‘t echt.

‘t Is voor echt

Voor sommige functies willen we je toch nòg beter leren kennen. Een derde gesprek, samen met twee directe collega’s en een eventuele test kunnen op je pad komen.

OMG, je hebt de job!

Goed nieuws? Dan krijg je een telefoontje en een contractvoorstel.

Tsjing!

Santé en welkom bij de Alken-Maes crew.

Our brands

part of
part of
the Heineken Group

82.000+

Werken bij The HEINEKEN Company?

Da’s lid worden van een familie van meer dan 82.000 trotse merkenb(r)ouwers van over de hele wereld. We delen allemaal dezelfde hoofdmisse: het beste bier ter wereld brouwen.

sinds 2008

We zijn sinds 2008 lid van de HEINEKEN-familie en dat levert enkel voordelen op.

Onze Belgische eigenzinnigheid, die hebben we enkel meer kunnen cultiveren. Het internationale karakter leidt tot meer experiment, meer passie en mooie carrièrekansen.

190+

We verkopen meer dan 300 merken in meer dan 190 landen.

De titel van ‘the world’s most international brewer’, die hebben we meer dan verdiend. Dorstje in Mauritius, Zuid-Afrika, Italië of Ierland? We’ve got you covered!

150 jaar

150 jaar positieve impact op de wereld, daar staan we voor.

Brewing a better world zit in ‘t hart van onze business. Van klimaatacties tot het bieden van een geweldig alternatief zonder alcohol, het is zoveel meer dan een lekker pintje brouwen.

Great skills, geen hokje?
Solliciteer spontaan

Productie

Mout (van eigen makelij), water, gist en hop zijn de basisingrediënten van ons bier. Logisch! Om op het hoogste niveau mee te kunnen is wel wat meer nodig: drive, innovatie en bruisende passie bijvoorbeeld. Onze brouwers, operatoren, techniekers, demand planners, packing teams, … zorgen samen voor de perfect serve. Op café of bij jou thuis. Schol!

Werken in Productie
Sales

Geen café zonder bier tijdens je verjaardagsfeest, geen supermarkt met lege rekken net voor je housewarming. Onze salescollega’s zorgen ervoor dat onze topproducten klaarstaan voor jou en dat zowel in de horeca als de retail. Die knappe Cristalkroeg bij jou in de buurt, of een frisse Maes wanneer je favoriete team de 1-0 scoort, zij doen het allemaal!

Werken in Sales
Marketing

Klein dorstje bij het scrollen op Instagram? De kans is groot dat een van onze creatieve en analytische duizendpoten van de marketingafdeling daar voor iets tussenzit. Van Desperados tot Cristal, van printadvertentie tot TV-commerical: onze gekende klassebieren en ciders worden dankzij ons marketingteam op hun verdiende voetstuk geplaatst.

Werken in Marketing
Ondersteunende diensten

Ontzorgen, ondersteunen, adviseren en bijstaan op het juiste moment? Daar zorgen onze supporters voor. Doordachte controllers, betrouwbare HR-professionals, vooruitdenkende legal counsels en een behulpzaam IT-team: allemaal zorgen zij ervoor dat de andere collega’s zich 100% kunnen richten op hun job: sterke producten en services aanbieden.

Werken in Ondersteunende diensten

FAQ

Nog meer weten over werken bij Alken-Maes? We serveren je graag onze antwoorden op de vaakst gestelde vragen.

Hoeveel stagiairs zoeken jullie?

14,3 stagiairs per boekjaar. Just kidding, we hebben geen vast aantal stagiairs. Veel belangrijker: is de klik er, want good times brewen zichzelf niet. Met klik bedoelen we: goesting om hard te werken én plezier te maken. We vragen je om minstens drie maanden met ons mee te draaien. Dat kan zijn bij marketing, maintenance, bij de ingenieurs in de brouwzaal, … qua stageprofielen zijn we zoals een frisse Strongbow: soepel en plezierig. Gewoon je stage-aanvraag insturen en wij zorgen dat het bij de juiste collega’s terechtkomt.

Welke jobs kan ik als student bij Alken-Maes doen?

In de zomer is het bij ons druk-druk-druk. Want de zomer is echt een bierseizoen, met dank aan festivals, terrasjes, bbq-feestjes… Onze taak: zorgen voor de juiste hoeveelheid frisse ciders, biertjes en Desperados om ieders dorst te lessen. Stagiairs zijn tijdens deze maanden dus meer dan welkom bij onder andere onze klantendienst, logisitiek en sales support.

Wie contacteer ik voor een stage of studentenjob bij Alken-Maes?

Stuur je aanvraag naar jobs@alken-maes.com, dan komt deze terecht bij onze HR-afdeling. Geen aparte dienst voor stagiairs of studenten, want elke werkkracht is een volwaardig onderdeel van de bruisende Alken-Maes crew.

question
question
question
question

Overtuigd?

Overtuigd?

Overtuigd?