Meer weten over off-trade?

We zoeken techniekers

Benieuwd naar Mouterij Albert?

Onze brouwerij in Alken is de thuisbasis van ons Cristalleke, dé trots van Limburg en ver daarbuiten. Het is in deze brouwerij dat in 1928 de eerste Belgische pils geboren werd. Geen nood, er zit geen sleet op de formule want dankzij de traditie, het vakmanschap en een sterk staaltje toptechnologie worden hier ondertussen tal van andere pils- en speciaalbieren gebrouwen voor binnen- én buitenland. Meer dan 200 collega’s maken hier van elke hectoliter eentje om te onthouden. Dat gezellig pintje achteraf is meer dan verdiend.

Welkom bij
Alken

 

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

Over Alken

Onze brouwerij in Alken staat bekend om z’n multi-capability en flexibiliteit. Een joviale, Limburgse alleskunner eigenlijk. Hier is altijd leven in de brouwerij, want van stoppen is hier geen sprake. 24 uur per dag, 7 dagen op 7 wordt er hier gewikt, gewogen, geproefd en verbeterd. Naast onze klassieke brands Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem brouwen we hier ook Desperados en Lagunitas, onze exotische tweeling. Waar naartoe met al die hectoliters bier? Brugge of Brazilië, kies maar!

Klein of groot feestje?

Flesjes van 25 of 33cl, blikjes van 50cl of meteen een vat van 50 liter? Wij zorgen voor de juiste verpakking. Bij brouwerij Alken worden onze premium brews verdeeld over allerlei verpakkingen en geleverd aan retail en horeca in binnen- én buitenland.

Een joviale alleskunner, zo beschrijven we onze brouwerij graag. Al zouden we daar nog graag perfectionist aan toevoegen. Van z’n meest ruwe vorm tot in jouw glas, onze bieren moeten voldoen aan de allerstrengste kwaliteitseisen. Compromissen over de kwaliteit is het enige waarover niet gesproken kan worden bij Alken-Maes.

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

Het geheime ingrediënt?

Dat zijn vast en zeker onze mensen. Meer dan 200 gemotiveerde sfeerb(r)ouwers geven hier elke dag het beste van zichzelf. Operatoren, teamleaders, meesterbrouwers, techniekers, heftruckchauffeurs, laboranten en ga zo maar door. Hoewel ze onderdeel zijn van een globale groep kent iedereen hier iedereen. Een warme familie met een duidelijke missie.

‘t Is hier geen klein bier. Met een brouwvolume van 1.8 miljoen hectoliter op jaarbasis en een verpakkingsvolume van 1.3 miljoen hectoliter op jaarbasis zijn we een stevige speler in de markt.

Onze mensen zijn geen nummers, maar over nulletjes en eentjes moet je ons niets meer leren. Digitalisering is hier al jaren de norm. Apps om de kwaliteitsmetingen te doen, het digitaal melden van storingen of onze machines tot op de milliseconde monitoren: we doen het hier allemaal. 

Onze hele site is zelfvoorzienend qua elektriciteit. Dankzij onze zonnepanelen en windmolen draait onze brouwerij volledig op groene stroom. Werken ook hard om volledig CO2-neutraal te zijn tegen 2026. We got this!

“De beste voorbereiding, dat zijn mijn jaren bij Alken-Maes geweest”, Bart, “Van de Berlijnse kunstgalerijen naar de bars-terrasses van Kinshasa: ik hou van deze rijke mix”, Marianne en “Brouwer zijn in Algerije, dat is een zeldzame job.”, Maurits over werken bij Alken-Maes

Bart De Keninck, Managing Director bij Heineken

“Als mijn kinderen vragen hoe een standaard werkdag eruit ziet, vertel ik hen: meetings, meetings, en daarna nog wat meer meetings”, dat vertelt Bart De Keninck, sinds 2023 Managing Director van Heineken Ethiopia. Zijn carrière bracht hem van België over Nederland naar Zwitserland en nu dus Ethiopië. Tijd voor een gesprek over internationale groeikansen en […]

Lees meer
Marianne Willems, Marketeer bij Bralima

Onderdeel zijn van de grote Heineken Company betekent een brede waaier aan internationale kansen, daarvan is Marianne het ultieme bewijs. Ze werd acht jaar geleden aangenomen in België, werkte twee jaar voor Heineken Germany en is ondertussen helemaal ingewerkt in haar nieuwe functie als Brand Portfolio Manager bij Bralima in Congo-Kinshasa. Een gesprek over Makemba, […]

Lees meer
Maurits Van Dijk, General Manager bij Heineken

Na zes leerrijke jaren binnen het salesteam van Alken-Maes in België – drie jaar binnen out-of-home en drie jaar binnen off-trade – startte Maurits Van Dijk zes jaar geleden aan een buitenlands avontuur, dat hem van Congo-Kinshasa, over La Réunion, tot in Algerije bracht. Na dag één wist ik al dat deze ervaring iets heel […]

Lees meer
Joycel, logistiek medewerker
Sluiten
Pieter, brewing operator
Sluiten

Ontdek alle jobs in Alken

Clear filters

Onderhoudstechnieker nachtdienst

Als Technieker ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhouds- en herstellingswerkzaamheden en het initiëren van technische verbeteringen aan onze productie-installaties en dit in een procesomgeving.

elektromechanicaonderhoudherstellingentechniek

Limburg – Alken

Bekijk vacature
Great skills, geen hokje?
Solliciteer spontaan

Effe binnenkijken

Effe binnenkijken

Onze brouwerij in Alken is een eye-catcher pur sang. Prachtig gelegen in de warmste provincie van ons land, omgeven door groen en toch vlot bereikbaar. “Hier brouwen we de echte pils” met die boodschap verwelkomen we je iedere dag. Het is een slecht bewaard geheim dat we hier, naast geweldig bier, ook fijne tijden brouwen.

Alken

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Wie werkt er zoal in Alken?

Weten wat Operatoren doen?

Lees meer

Weten wat Techniekers doen?

Lees meer

We zoeken operatoren in Alken

Lees meer

FAQ

Nog meer weten over werken bij Alken-Maes? We serveren je graag onze antwoorden op de vaakst gestelde vragen.

Hoe is het om te werken bij Alken-Maes?

Neem het diagonaal omgekeerde van saai en je komt uit bij Alken-Maes. Good times brewing is niet voor niets ons motto. We gaan hard op drive en passie, want onze bieren en ciders verdienen enkel de beste zorg. We werken hier samen om mensen samen te brengen, maar we blazen na de werkuren zelf ook graag uit met de collega’s. Bij ons krijg je vrijheid. Veel vrijheid. Aan jou om daar iets mee te doen. We houden niet van al te strakke jobomschrijvingen en rigide structuren, wel van vollenbak gaan voor the perfect serve.

Hoe verloopt het sollicitatieproces bij Alken-Maes?

Al is elk aanwervingsproces uniek, we volgen meestal volgende flow:
1. Je registreert je op onze jobsite en stuurt je applicatie in voor de functie die bij je past.
2. Onze recruiters bekijken je cv. Is er een match, dan volgt er een eerste (digitale) gesprek.
3. Goede vibe? Dan leggen we je sollicitatie voor aan je toekomstige leidinggevende.
4. Ziet die ook jouw potentieel, dan nodigt hij/zij/die je uit voor een tweede gesprek.
5. Als ook dit gesprek positief was, dan volgt er een derde ontmoeting. Nu met een extra stakeholder of leidinggevende erbij. Solliciteer je voor een functie binnen marketing of sales, dan krijg je tijdens dit gesprek ook een business case waarbij we graag jouw visie horen.
6. Ging dit allemaal vlotjes? Dan volgt er een contractvoorstel!

Kan ik voor meerdere vacatures tegelijk solliciteren?

Zeker en vast. Goesting is ingrediënt nummer één als je een positie bij ons wilt innemen.

question
question
question
question

Overtuigd?

Overtuigd?

Overtuigd?