Onze brouwerij in Alken is de thuisbasis van ons Cristalleke, dé trots van Limburg en ver daarbuiten. Het is in deze brouwerij dat in 1928 de eerste Belgische pils geboren werd. Geen nood, er zit geen sleet op de formule want dankzij de traditie, het vakmanschap en een sterk staaltje toptechnologie worden hier ondertussen tal van andere pils- en speciaalbieren gebrouwen voor binnen- én buitenland. Meer dan 200 collega’s maken hier van elke hectoliter eentje om te onthouden. Dat gezellig pintje achteraf is meer dan verdiend.

Welkom bij
Alken

 

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

Over Alken

Onze brouwerij in Alken staat bekend om z’n multi-capability en flexibiliteit. Een joviale, Limburgse alleskunner eigenlijk. Hier is altijd leven in de brouwerij, want van stoppen is hier geen sprake. 24 uur per dag, 7 dagen op 7 wordt er hier gewikt, gewogen, geproefd en verbeterd. Naast onze klassieke brands Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem brouwen we hier ook Desperados en Lagunitas, onze exotische tweeling. Waar naartoe met al die hectoliters bier? Brugge of Brazilië, kies maar!

Klein of groot feestje?

Flesjes van 25 of 33cl, blikjes van 50cl of meteen een vat van 50 liter? Wij zorgen voor de juiste verpakking. Bij brouwerij Alken worden onze premium brews verdeeld over allerlei verpakkingen en geleverd aan retail en horeca in binnen- én buitenland.

Een joviale alleskunner, zo beschrijven we onze brouwerij graag. Al zouden we daar nog graag perfectionist aan toevoegen. Van z’n meest ruwe vorm tot in jouw glas, onze bieren moeten voldoen aan de allerstrengste kwaliteitseisen. Compromissen over de kwaliteit is het enige waarover niet gesproken kan worden bij Alken-Maes.

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

alken

Het geheime ingrediënt?

Dat zijn vast en zeker onze mensen. Meer dan 200 gemotiveerde sfeerb(r)ouwers geven hier elke dag het beste van zichzelf. Operatoren, teamleaders, meesterbrouwers, techniekers, heftruckchauffeurs, laboranten en ga zo maar door. Hoewel ze onderdeel zijn van een globale groep kent iedereen hier iedereen. Een warme familie met een duidelijke missie.

‘t Is hier geen klein bier. Met een brouwvolume van 1.8 miljoen hectoliter op jaarbasis en een verpakkingsvolume van 1.3 miljoen hectoliter op jaarbasis zijn we een stevige speler in de markt.

Onze mensen zijn geen nummers, maar over nulletjes en eentjes moet je ons niets meer leren. Digitalisering is hier al jaren de norm. Apps om de kwaliteitsmetingen te doen, het digitaal melden van storingen of onze machines tot op de milliseconde monitoren: we doen het hier allemaal. 

Onze hele site is zelfvoorzienend qua elektriciteit. Dankzij onze zonnepanelen en windmolen draait onze brouwerij volledig op groene stroom. Werken ook hard om volledig CO2-neutraal te zijn tegen 2026. We got this!

Bart, Bruno en Joycel over werken bij Alken-Maes

Bart

Vanaf dat hij de legale drinkleeftijd bereikt had, begon hij…

Vanaf dat hij de legale drinkleeftijd bereikt had, begon hij zijn eigen bier te brouwen in de keuken van zijn ouders. Ondertussen is Bart Durlet Supply Chain Manager van de Brassivoire-brouwerij in Ivoorkust. Een groeitraject bij Alken-Maes en Heineken, waarbij hij kon proeven van verschillende buitenlandse ervaringen, en nóg meer uitdagingen, brachten Bart en zijn […]

Lees meer
Bruno

Wat we hier verwezenlijken in het Pajottenland is uniek in…

Wat we hier verwezenlijken in het Pajottenland is uniek in de wereld. Je mag dat vrij letterlijk nemen, want voor ons Lambiekbier (de basis van alle Mort-Subitebieren) ontstaat nergens anders de noodzakelijke spontane gisting. Een straffe truc van Moeder Natuur. Dat ik met zo’n wonder van de natuur aan de slag mag in eigen regio is een oprecht cadeau. Al meer dan 30 jaar.

Joycel
Sluiten
Pieter
Sluiten

Ontdek alle jobs in Alken

Clear filters

Teamleader Packaging

Ben jij een geboren people manager die er voortdurend naar streeft om het team naar het volgende niveau te krijgen? Ben je analytisch ingesteld en zie jij opportuniteiten? Werk je graag lokaal maar binnen een internationale context? Lees dan vlug verder!

teamleaderproductiepackaging

Limburg – Alken

Bekijk vacature

Health & Safety Manager

Wil jij een sleutelrol spelen in het waarborgen van een veilige, gezonde en milieuvriendelijke werkplek binnen een dynamisch en toonaangevend bedrijf?

safetyhealth

Antwerpen, Limburg – Alken

Bekijk vacature
Great skills, geen hokje?
Solliciteer spontaan

Effe binnenkijken

Onze brouwerij in Alken is een eye-catcher pur sang. Prachtig gelegen in de warmste provincie van ons land, omgeven door groen en toch vlot bereikbaar. “Hier brouwen we de echte pils” met die boodschap verwelkomen we je iedere dag. Het is een slecht bewaard geheim dat we hier, naast geweldig bier, ook fijne tijden brouwen.

Alken

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Wie werkt er zoal in Alken?

Weten wat Operatoren doen?

Lees meer

Weten wat Techniekers doen?

Lees meer

We zoeken operatoren in Alken

Lees meer

Overtuigd?