Meer weten over off-trade?

We zoeken techniekers

Benieuwd naar Mouterij Albert?

Marketing

Wij bouwen aan het merk

Onze marketingafdeling combineert een creatief hart met een analytisch stel hersenen. Klinkt logisch, de echte fun zit’m in de unieke positie van ons bedrijf. Als onderdeel van een wereldspeler hebben we de kennis en tools van de grote kleppers, als local hero hebben we de vrijheid om onze brand position te bepalen op basis van de lokale verankering. Waar je hoe dan ook op kunt rekenen is een geweldige groep collega’s die van Good Times Brewing hun handelsmerk heeft gemaakt.

Ons marketingteam is momenteel op zoek naar

“Van de Berlijnse kunstgalerijen naar de bars-terrasses van Kinshasa: ik hou van deze rijke mix”, Marianne, “Overal voel je de energie. Als we een sales meeting hebben, wordt er gezongen, geklapt en gedanst.”, Karolien en Romain zijn verhaal over werken bij Alken-Maes

Marianne Willems, Marketeer bij Bralima

Onderdeel zijn van de grote Heineken Company betekent een brede waaier aan internationale kansen, daarvan is Marianne het ultieme bewijs. Ze werd acht jaar geleden aangenomen in België, werkte twee jaar voor Heineken Germany, woonde een jaar in Berlijn en is ondertussen helemaal ingewerkt in haar nieuwe functie als marketeer bij Bralima in Congo-Kinshasa. Een […]

Lees meer
Karolien Wouters, Marketing Directeur bij Heineken

Marketing Manager, Innovation Manager, International Innovation Manager… Karolien Wouters has done it all. Maar na zeven jaar Alken-Maes in België lonkte het buitenland. Met een globale wereldspeler als Heineken als moederbedrijf, was er gelukkig veel mogelijk. Ondertussen kan Karolien de titels van Marketing Directeur van Brarudi in Burundi en van Bralima in Congo-Kinshasa op haar […]

Lees meer
“An epic internship”

Elk jaar geven we bij Alken-Maes studenten de kans om mee hun schouders te zetten onder het brouwen aan onze merken tijdens een leerzame stage. We dompelen hen voor een bepaalde periode onder in de wereld van bier en cider, maar leren hen ook kennismaken met onze bedrijfscultuur en de businesskant van onze brands. We zorgen ervoor dat ze na een paar maanden buitenlopen met een rugzak vol kennis, een eerste bedrijfservaring en waardevolle leermomenten. En fun, ontzettend veel fun.

Lees meer
Astrid, Junior Brand Manager Cristal
Sluiten

Kom wat meer te weten over een specifiek profiel binnen Alken-Maes

Leave your mark
mark
mark
mark

Een smakelijk portfolio…

… van de fijne bubbels in onze Stassen ciders tot de krachtige punch van onze Hapkin. Bij Alken-Maes creëren we voor elk merk de juiste vibe. Die vibe wordt bedacht en vertaald door onze collega’s bij marketing.

De wereld is een dorp wordt wel eens gezegd.

Dat weten wij stiekem al jaren. Volgens ons is het lokale karakter van onze producten de sleutel tot het succes. Gooi wat geschiedenis, kennis en passie in een vat en je krijgt iets moois.

 

Passie stroomt door onze aderen, da’s zeker niet alleen zo bij Marketing.

Een merk op de markt brengen waar van brouwer tot packaging en sales collega’s zo fier op zijn, dat kan je zeker een uitdaging noemen. Soms pittig, altijd mooi, die betrokkenheid die je hier voelt. Want onze producten, die verdienen een breed publiek en daar draag jij als marketeer sterk aan bij.

 

Lokale én internationale merken…

… gebrouwen in eigen land maar met de tools van een grote speler om ze sterk naar buiten te brengen, dat is een geweldig speelveld. Je kunt leentjebuur spelen bij The HEINEKEN Company hoe zij international brand Desperados op de kaart zetten en tegelijk kun je hen wat couleur locale bijbrengen. Want ja, sommige van onze merken (mmh un bon Affligem) doen het ook goed bij onze zuiderburen bijvoorbeeld! Zullen ze jouw keuzes soms challengen? Zeker. Kun jij dat vertalen in nog een sterker idee? Dat ook.

Ontdek alle jobs binnen Marketing

Clear filters

Senior Commercial Business Analyst

Als Senior Commercial Business Analyst ben jij dé go-to voor alles wat met Out-of-Home (denk: horeca, events, festivals, …) te maken heeft.

commercebusinessintelligencedata

Antwerpen – Mechelen

Bekijk vacature
Great skills, geen hokje?
Solliciteer spontaan

Behind the scenes

Behind the scenes

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

Cultuur

FAQ

Nog meer weten over werken bij Alken-Maes? We serveren je graag onze antwoorden op de vaakst gestelde vragen.

Kan ik mijn talenten verder laten ontkiemen bij Alken-Maes?

Je talenten laten rijpen en tot hoge gisting laten komen, dat klinkt als Alken-Maes. Verwacht je zeker niet aan rigide opleidingsprogramma’s (niet echt ons ding), wel aan learning landscapes. Een fancy term om te zeggen dat jouw ondernemerschap en proactiviteit bepalen hoe snel je hier groeit. Leren doe je vooral on the job, bijleren doe je via opleidingen die aansluiten bij je profiel en interesses. Zin om Frans bij te leren om beter te kunnen communiceren met klanten en collega’s? C’est vite dans la sjakosse, quoi! We voorzien met plezier wekelijks lessen Frans voor jou. En voor ons.

Wat vinden jullie belangrijk?

Stiekem zijn het onze klanten die bepalen wat wij belangrijk vinden. Zij willen enkel het beste, dus wij ook. We creëren hier kwaliteitsvolle bieren en ciders, bouwen hier aan sterke merken en zorgen voor een fijne experience over de hele lijn. Frisse ideeën om iets aan die drie voorgaande zaken te verbeteren, worden hier op gejuich onthaald. Je functietitel bepaalt trouwens niet wat je hier wel of niet mag zeggen, een goed idee is een goed idee.

Let op, want de mouwen opstropen bij Alken-Maes kan wereldwijde gevolgen hebben. We zijn namelijk lid van een grote familie (hoi, HEINEKEN!). Tegelijk zijn we ook apetrots op ons uitgesproken Belgisch karakter. Iemand zien genieten van een perfect getapte Cristal Xtra of een frisse Desperados op een festival, dat blijft voor ons de kroonkurk op het werk.

Welke jobs kan ik als student bij Alken-Maes doen?

In de zomer is het bij ons druk-druk-druk. Want de zomer is echt een bierseizoen, met dank aan festivals, terrasjes, bbq-feestjes… Onze taak: zorgen voor de juiste hoeveelheid frisse ciders, biertjes en Desperados om ieders dorst te lessen. Stagiairs zijn tijdens deze maanden dus meer dan welkom bij onder andere onze klantendienst, logisitiek en sales support.

question
question
question
question

Overtuigd?

Overtuigd?

Overtuigd?