Romain zijn verhaal, Marketing bij Alken-Maes

“An epic internship”

Elk jaar geven we bij Alken-Maes studenten de kans om mee hun schouders te zetten onder het brouwen aan onze merken tijdens een leerzame stage. We dompelen hen voor een bepaalde periode onder in de wereld van bier en cider, maar leren hen ook kennismaken met onze bedrijfscultuur en de businesskant van onze brands. We zorgen ervoor dat ze na een paar maanden buitenlopen met een rugzak vol kennis, een eerste bedrijfservaring en waardevolle leermomenten. En fun, ontzettend veel fun.

Romain zijn verhaal

In juni startte Romain Dargent in het Marketing team om zes maanden lang mee zijn stempel te drukken op het reilen en zeilen van Desperados. Romain studeert Management aan Emlyon Business School in Lyon, en besloot voor zijn stage zijn thuisland Frankrijk in te wisselen voor België. 

Deze keuze was redelijk snel gemaakt voor Romain. Zo wou hij niet al te ver van zijn moederland afwijken, gezien 6 maanden toch een lange periode is, maar toch de kans krijgen om een nieuwe cultuur te ontdekken. Vlaanderen paste dus perfect in dit plaatje! Alle fietsroutes die hij in zijn vrije tijd in de omgeving kan ontdekken, zijn uiteraard mooi meegenomen.

Unlocking his vibe

Startend in een piekperiode, sprong hij meteen enthousiast in het festivalseizoen, waar Desperados op veel grote, nationale events aanwezig was met Desperados Dance Club. Eén van de belangrijkste festivals was onder andere Pukkelpop. Voor dit evenement stond Romain in nauw contact met agentschappen voor het ontwerp van de Desperados Secret Room, coördineerde hij mee de installatie van het podium en de dansvloer en stuurde hij het ontwerpbureau aan voor alle key visibilities.

Evenementen zijn maar één aspect van zijn stage. Nu het festivalseizoen achter de rug is, focust Romain zich op andere delen van zijn takenpakket – van de validatie van advertenties tot het toezicht houden op de verpakkingswijzigingen die Desperados de afgelopen maanden onderging.

“Eén van mijn angsten als stagiaire was om taken te krijgen waarvan ik niet veel zou bijleren en om 6 maanden lang als ‘gemakkelijke’ werkkracht gezien te worden. Wat ik bij Alken-Maes meemaak, is compleet het tegenovergestelde: vanaf de start kreeg ik belangrijke opdrachten toegewezen en de vrijheid om deze zelfstandig uit te voeren. De warme werksfeer die ik hier ervaar is alleen maar bevorderlijk om bij te leren.”

Romain Dargent

Romain won al snel het vertrouwen van zijn team, dat hem vanaf de start behandelde als een evenwaardige werknemer in plaats van stagiair. Tegelijkertijd zijn ze altijd beschikbaar om zijn vragen te beantwoorden of hem te begeleiden bij twijfels.

Nog een laatste boodschap van Romain?

” Op 30 november eindigt mijn stage bij dit prachtige bedrijf, en keer ik terug naar school om aan mijn 2-jarige Master in Management te beginnen. Naast het heerlijke bier van hier, neem ik ook de kennis en vaardigheden mee die ik tijdens deze stage opdeed, en die ik zonder twijfel de rest van mijn carrière goed zal kunnen gebruiken. Bedankt Alken-Maes, bedankt HEINEKEN.”