Meer weten over off-trade?

We zoeken techniekers

Benieuwd naar Mouterij Albert?

Je kan met een gerust hart zeggen: het bier start hier. Zonder onze mouterij in Puurs vloeit er geen Cristal, geen Hapkin en geen Heineken. Dat hoor je goed, zelfs het meest verkochte bier te wereld vindt zijn oorsprong in onze mouterij. Een sterk team van 45 collega’s zorgt dat het gerst in mout wordt omgezet en daarna richting de hele wereld verscheept wordt.

Welkom bij

Logo Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Onze mouterij? Geen klein bier

Klaar voor een beetje number porn? Elke dag weken we hier zo’n 1.250 ton gerst. Dat resulteert in meer dan 1.000 ton mout dat elke dag klaarstaat voor transport. Dat wordt vervolgens geëxporteerd naar zo’n 30 landen, van Vietnam tot Zuid-Afrika. Uiteraard brouwen we er ook onze biertjes van eigen bodem mee.

Van gerst naar mout

Een klein lesje bierbrouwen: zonder vermoutingsproces geen lekker pintje op café. Hoe werkt dat juist? Vanuit de Frankrijk, de UK, Denemarken en een hele hoop andere landen komt gerst toe. Sinds kort verbouwen zelfs onze eigen, lokale, 100% Belgische gerst! Dat gerst gaat in een grote weektank waar het kan groeien en kiemen. Daarna wordt het naar onze kiemkast gebracht waar het nog eens 4 dagen kiemt. Meteen de belangrijkste stap, daarom monitoren we constant de luchtvochtigheid, de temperatuur en een hoop andere parameters. De optimale moutkwaliteit is precisiewerk, zelfs in deze grote hoeveelheden. Op dag 6 drogen we de mout en verschepen we het naar de hele wereld.

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

The party never stops

Onze mouterij draait elke dag van het jaar. Probeer het je gerust voor te stellen: elk jaar komt er 425.000 ton gerst aan bij onze mouterij per trein of per boot. Dat wordt getransformeerd naar 375.000 ton mout en opnieuw verscheept richting onze brouwerijen over de hele wereld. Wij zouden dat redelijk indrukwekkend durven noemen.

The Innovation Hub

Onze mouterij staat bekend als de innovatiehub binnen de HEINEKEN Company, zeker als het op duurzaamheid aankomt. De honger naar verbetering voor mens én planeet is hier vrijwel onstilbaar. Manieren zoeken om het energieverbruik naar beneden te halen en de impact van onze site zo klein mogelijk te maken, worden hier religieus onderzocht. Onze ingenieurs houden van een challenge en zijn momenteel bezig met een pilootproject waar we het hele moutproces opnieuw hebben uitgedacht from scratch. Duurzamer, properder en dat zonder in te boeten op kwaliteit.

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Gerst van eigen bodem, innovatiever dan je denkt

Tot voor kort was het, om een hoop redenen, vrij moeilijk om van Belgische gerst mout te maken. Dankzij een vruchtbare samenwerking met Arvesta hebben we de code gekraakt en kunnen Belgische boeren met succes biergerst verbouwen. Zo maken we bijvoorbeeld onze heerlijke Cristal nòg lokaler.

“De beste voorbereiding, dat zijn mijn jaren bij Alken-Maes geweest”, Bart, “Van de Berlijnse kunstgalerijen naar de bars-terrasses van Kinshasa: ik hou van deze rijke mix”, Marianne en “Brouwer zijn in Algerije, dat is een zeldzame job.”, Maurits over werken bij Alken-Maes

Bart De Keninck, Managing Director bij Heineken

“Als mijn kinderen vragen hoe een standaard werkdag eruit ziet, vertel ik hen: meetings, meetings, en daarna nog wat meer meetings”, dat vertelt Bart De Keninck, sinds 2023 Managing Director van Heineken Ethiopia. Zijn carrière bracht hem van België over Nederland naar Zwitserland en nu dus Ethiopië. Tijd voor een gesprek over internationale groeikansen en […]

Lees meer
Marianne Willems, Marketeer bij Bralima

Onderdeel zijn van de grote Heineken Company betekent een brede waaier aan internationale kansen, daarvan is Marianne het ultieme bewijs. Ze werd acht jaar geleden aangenomen in België, werkte twee jaar voor Heineken Germany en is ondertussen helemaal ingewerkt in haar nieuwe functie als Brand Portfolio Manager bij Bralima in Congo-Kinshasa. Een gesprek over Makemba, […]

Lees meer
Maurits Van Dijk, General Manager bij Heineken

Na zes leerrijke jaren binnen het salesteam van Alken-Maes in België – drie jaar binnen out-of-home en drie jaar binnen off-trade – startte Maurits Van Dijk zes jaar geleden aan een buitenlands avontuur, dat hem van Congo-Kinshasa, over La Réunion, tot in Algerije bracht. Na dag één wist ik al dat deze ervaring iets heel […]

Lees meer

Ontdek alle jobs bij Albert Maltings

Clear filters

Maintenance Engineer

De Maintenance Engineer functioneert als technisch expert binnen verbeterteams en vraagstukken omtrent technische installaties.

TPMtechniekmaintenanceengineer

Antwerpen – Albert Maltings

Bekijk vacature

Process Engineer

Je bent steeds bezig met verbeteringen. Door het invoeren van continuous improvement initiatieven op vlak van oa hernieuwbare energie, environment, … bouw je mee aan het verhogen van productiviteit en efficiëntie.

continuous improvementprojectmanagementverbeteringenanalyses

Antwerpen – Albert Maltings

Bekijk vacature

Junior Process Engineer

Je bent steeds bezig met verbeteringen. Door het invoeren van continuous improvement initiatieven op vlak van verschillende domeinen, bouw je mee aan het verhogen van productiviteit en efficiëntie.

analysescontinuous improvementprojectmanagementverbeteringen

Antwerpen – Albert Maltings

Bekijk vacature

Operator Productie

Als operator ben jij verantwoordelijk voor de continuïteit van het moutproces en zorg je ervoor dat de bijhorende moutkwaliteit ten alle tijde gewaarborgd is.

volcontinuproductieOperatorvroege/late

Antwerpen – Albert Maltings

Bekijk vacature
Great skills, geen hokje?
Solliciteer spontaan

Behind the scenes

Behind the scenes

Strategisch gelegen tussen de Franse gerstvelden en de haven van Antwerpen met een ideaal klimaat om te vermouten. Onze Mouterij heeft z’n locatie goed gekozen. De idyllische zonsopgang over het water tijdens de eerste shift maakt het plaatje af.

Productie- en procesoperatoren, techniekers, procesingenieurs, silo-operatoren, laboranten… samen leggen we hier de eerste bouwstenen voor het biertje dat jij straks ontkurkt.

Albert Maltings

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Wie werkt er zoal bij Mouterij Albert?

Weten wat Operatoren doen?

Lees meer

Weten wat Techniekers doen?

Lees meer

FAQ

Nog meer weten over werken bij Alken-Maes? We serveren je graag onze antwoorden op de vaakst gestelde vragen.

Hoeveel stagiairs zoeken jullie?

14,3 stagiairs per boekjaar. Just kidding, we hebben geen vast aantal stagiairs. Veel belangrijker: is de klik er, want good times brewen zichzelf niet. Met klik bedoelen we: goesting om hard te werken én plezier te maken. We vragen je om minstens drie maanden met ons mee te draaien. Dat kan zijn bij marketing, maintenance, bij de ingenieurs in de brouwzaal, … qua stageprofielen zijn we zoals een frisse Strongbow: soepel en plezierig. Gewoon je stage-aanvraag insturen en wij zorgen dat het bij de juiste collega’s terechtkomt.

Welke jobs kan ik als student bij Alken-Maes doen?

In de zomer is het bij ons druk-druk-druk. Want de zomer is echt een bierseizoen, met dank aan festivals, terrasjes, bbq-feestjes… Onze taak: zorgen voor de juiste hoeveelheid frisse ciders, biertjes en Desperados om ieders dorst te lessen. Stagiairs zijn tijdens deze maanden dus meer dan welkom bij onder andere onze klantendienst, logisitiek en sales support.

Wie contacteer ik voor een stage of studentenjob bij Alken-Maes?

Stuur je aanvraag naar jobs@alken-maes.com, dan komt deze terecht bij onze HR-afdeling. Geen aparte dienst voor stagiairs of studenten, want elke werkkracht is een volwaardig onderdeel van de bruisende Alken-Maes crew.

question
question
question
question

Overtuigd?

Overtuigd?

Overtuigd?