Meer weten over off-trade?

We zoeken techniekers

Benieuwd naar Mouterij Albert?

Je kan met een gerust hart zeggen: het bier start hier. Zonder onze mouterij in Puurs vloeit er geen Cristal, geen Hapkin en geen Heineken. Dat hoor je goed, zelfs het meest verkochte bier te wereld vindt zijn oorsprong in onze mouterij. Een sterk team van 45 collega’s zorgt dat het gerst in mout wordt omgezet en daarna richting de hele wereld verscheept wordt.

Welkom bij

Logo Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Onze mouterij? Geen klein bier

Klaar voor een beetje number porn? Elke dag weken we hier zo’n 1.250 ton gerst. Dat resulteert in meer dan 1.000 ton mout dat elke dag klaarstaat voor transport. Dat wordt vervolgens geëxporteerd naar zo’n 30 landen, van Vietnam tot Zuid-Afrika. Uiteraard brouwen we er ook onze biertjes van eigen bodem mee.

Van gerst naar mout

Een klein lesje bierbrouwen: zonder vermoutingsproces geen lekker pintje op café. Hoe werkt dat juist? Vanuit de Frankrijk, de UK, Denemarken en een hele hoop andere landen komt gerst toe. Sinds kort verbouwen zelfs onze eigen, lokale, 100% Belgische gerst! Dat gerst gaat in een grote weektank waar het kan groeien en kiemen. Daarna wordt het naar onze kiemkast gebracht waar het nog eens 4 dagen kiemt. Meteen de belangrijkste stap, daarom monitoren we constant de luchtvochtigheid, de temperatuur en een hoop andere parameters. De optimale moutkwaliteit is precisiewerk, zelfs in deze grote hoeveelheden. Op dag 6 drogen we de mout en verschepen we het naar de hele wereld.

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

The party never stops

Onze mouterij draait elke dag van het jaar. Probeer het je gerust voor te stellen: elk jaar komt er 425.000 ton gerst aan bij onze mouterij per trein of per boot. Dat wordt getransformeerd naar 375.000 ton mout en opnieuw verscheept richting onze brouwerijen over de hele wereld. Wij zouden dat redelijk indrukwekkend durven noemen.

The Innovation Hub

Onze mouterij staat bekend als de innovatiehub binnen de HEINEKEN Company, zeker als het op duurzaamheid aankomt. De honger naar verbetering voor mens én planeet is hier vrijwel onstilbaar. Manieren zoeken om het energieverbruik naar beneden te halen en de impact van onze site zo klein mogelijk te maken, worden hier religieus onderzocht. Onze ingenieurs houden van een challenge en zijn momenteel bezig met een pilootproject waar we het hele moutproces opnieuw hebben uitgedacht from scratch. Duurzamer, properder en dat zonder in te boeten op kwaliteit.

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Albert Maltings

Gerst van eigen bodem, innovatiever dan je denkt

Tot voor kort was het, om een hoop redenen, vrij moeilijk om van Belgische gerst mout te maken. Dankzij een vruchtbare samenwerking met Arvesta hebben we de code gekraakt en kunnen Belgische boeren met succes biergerst verbouwen. Zo maken we bijvoorbeeld onze heerlijke Cristal nòg lokaler.

“Brouwer zijn in Algerije, dat is een zeldzame job.”, Maurits, “Overal voel je de energie. Als we een sales meeting hebben, wordt er gezongen, geklapt en gedanst.”, Karolien en “We proberen constant te verbeteren, en dat vraagt een duidelijke en niet-aflatende blik op de toekomst”, Bart over werken bij Alken-Maes

Maurits Van Dijk, General Manager bij Heineken

Na zes leerrijke jaren binnen het salesteam van Alken-Maes in België – drie jaar binnen out-of-home en drie jaar binnen off-trade – startte Maurits Van Dijk zes jaar geleden aan een buitenlands avontuur, dat hem van Congo-Kinshasa, over La Réunion, tot in Algerije bracht. Na dag één wist ik al dat deze ervaring iets heel […]

Lees meer
Karolien Wouters, Marketing Directeur bij Heineken

Marketing Manager, Innovation Manager, International Innovation Manager… Karolien Wouters has done it all. Maar na zeven jaar Alken-Maes in België lonkte het buitenland. Met een globale wereldspeler als Heineken als moederbedrijf, was er gelukkig veel mogelijk. Ondertussen kan Karolien de titels van Marketing Directeur van Brarudi in Burundi en van Bralima in Congo-Kinshasa op haar […]

Lees meer
Bart Durlet, Supply Chain Manager bij Alken-Maes

Vanaf dat hij de legale drinkleeftijd bereikt had, begon hij zijn eigen bier te brouwen in de keuken van zijn ouders. Ondertussen is Bart Durlet Supply Chain Manager van de Brassivoire-brouwerij in Ivoorkust. Een groeitraject bij Alken-Maes en Heineken, waarbij hij kon proeven van verschillende buitenlandse ervaringen, en nóg meer uitdagingen, brachten Bart en zijn […]

Lees meer

Ontdek alle jobs bij Albert Maltings

Clear filters

Maintenance Engineer

De Maintenance Engineer functioneert als technisch expert binnen verbeterteams en vraagstukken omtrent technische installaties.

TPMtechniekmaintenanceengineer

Antwerpen – Albert Maltings

Bekijk vacature

Process Engineer

Je bent steeds bezig met verbeteringen. Door het invoeren van continuous improvement initiatieven op vlak van oa hernieuwbare energie, environment, … bouw je mee aan het verhogen van productiviteit en efficiëntie.

continuous improvementprojectmanagementverbeteringenanalyses

Antwerpen – Albert Maltings

Bekijk vacature

Junior Process Engineer

Je bent steeds bezig met verbeteringen. Door het invoeren van continuous improvement initiatieven op vlak van verschillende domeinen, bouw je mee aan het verhogen van productiviteit en efficiëntie.

verbeteringenanalysescontinuous improvementprojectmanagement

Antwerpen – Albert Maltings

Bekijk vacature
Great skills, geen hokje?
Solliciteer spontaan

Behind the scenes

Behind the scenes

Strategisch gelegen tussen de Franse gerstvelden en de haven van Antwerpen met een ideaal klimaat om te vermouten. Onze Mouterij heeft z’n locatie goed gekozen. De idyllische zonsopgang over het water tijdens de eerste shift maakt het plaatje af.

Productie- en procesoperatoren, techniekers, procesingenieurs, silo-operatoren, laboranten… samen leggen we hier de eerste bouwstenen voor het biertje dat jij straks ontkurkt.

Albert Maltings

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Productie

Wie werkt er zoal bij Mouterij Albert?

Weten wat Operatoren doen?

Lees meer

Weten wat Techniekers doen?

Lees meer

FAQ

Nog meer weten over werken bij Alken-Maes? We serveren je graag onze antwoorden op de vaakst gestelde vragen.

Hoeveel stagiairs zoeken jullie?

14,3 stagiairs per boekjaar. Just kidding, we hebben geen vast aantal stagiairs. Veel belangrijker: is de klik er, want good times brewen zichzelf niet. Met klik bedoelen we: goesting om hard te werken én plezier te maken. We vragen je om minstens drie maanden met ons mee te draaien. Dat kan zijn bij marketing, maintenance, bij de ingenieurs in de brouwzaal, … qua stageprofielen zijn we zoals een frisse Strongbow: soepel en plezierig. Gewoon je stage-aanvraag insturen en wij zorgen dat het bij de juiste collega’s terechtkomt.

Welke jobs kan ik als student bij Alken-Maes doen?

In de zomer is het bij ons druk-druk-druk. Want de zomer is echt een bierseizoen, met dank aan festivals, terrasjes, bbq-feestjes… Onze taak: zorgen voor de juiste hoeveelheid frisse ciders, biertjes en Desperados om ieders dorst te lessen. Stagiairs zijn tijdens deze maanden dus meer dan welkom bij onder andere onze klantendienst, logisitiek en sales support.

Wie contacteer ik voor een stage of studentenjob bij Alken-Maes?

Stuur je aanvraag naar jobs@alken-maes.com, dan komt deze terecht bij onze HR-afdeling. Geen aparte dienst voor stagiairs of studenten, want elke werkkracht is een volwaardig onderdeel van de bruisende Alken-Maes crew.

question
question
question
question

Overtuigd?

Overtuigd?

Overtuigd?