Pascale, Ondersteunende diensten bij Alken-Maes

“Alken-Maes als levenslange passie”

Het is een boeiende baan met diverse taken en activiteiten. Ik maak niet alleen deel uit van de Alken-Maes-organisatie, maar ook van de internationale HEINEKEN-groep, met collega’s verspreid over de hele wereld. Het is een grote organisatie, maar tegelijkertijd voelt het ook klein aan, omdat je echt verbinding maakt met mensen, ondanks het internationale karakter.

Pascale

Op dit moment werk ik als P&CI-manager, wat staat voor Process & Control Improvement. Mijn rol bestaat niet alleen uit het managen van risico’s, maar ook uit het samen met mijn collega’s zoeken naar efficiëntie en verbeteringen in onze bedrijfsprocessen. Deze processen zijn zeer divers, variërend van finance tot commerce. Momenteel zijn we actief bezig om onze tools binnen Alken-Maes meer klantgericht te maken.

“Ik besef dat mijn verhaal zeer persoonlijk is, maar eerlijk gezegd heb je die geschiedenis niet nodig om je goed te voelen bij Alken-Maes. Het gevoel komt op een natuurlijke manier. Er is een omgeving waarin je kunt groeien en tegelijkertijd jezelf kunt zijn. Ondanks de vijf verschillende locaties is er één gemeenschappelijk doel: smaak geven aan het leven!”

Alken-Maes door de generaties heen

In 1986, op twintigjarige leeftijd, begon ik bij het bedrijf binnen de juridische afdeling en kende ik eigenlijk al elke in- en uitgang. Bij wijze van spreken hoefde ik alleen maar de straat over te steken. Het is moeilijk voor te stellen in de hedendaagse tijd, maar als kind liep ik gewoon rond op de toenmalige brouwerijsite in Waarloos. Die brouwerij was destijds van iedereen.

Sindsdien zijn er natuurlijk enorm veel veranderingen geweest, niet alleen op het gebied van organisatie en locatie, maar ook voor mij persoonlijk. Ik begon mijn carrière op de juridische dienst en van daaruit heb ik een aantal zeer interessante functies mogen doorlopen. Ik kreeg talloze kansen aangereikt en greep ze met beide handen. Ik heb meegewerkt aan boeiende projecten en was betrokken bij diverse initiatieven. Als ik het visueel zou voorstellen, zou het lijken op de evolutietheorie van Darwin: een reeks kleine stappen en aanpassingen die uiteindelijk hebben geleid tot opmerkelijke vooruitgang en groei.

Vanaf mijn vroegste herinneringen ben ik altijd al verbonden met Alken-Maes. Het lijkt erop dat ik die passie zelfs al had voordat ik geboren was. Het zit als het ware in mijn DNA, doorgegeven van generatie op generatie. Er zijn bepaalde constanten in het leven, en voor mij is een daarvan ongetwijfeld “de brouwerij”. Mijn grootvader, zijn vier broers, mijn vader, zijn broer… ze waren allemaal deel van Alken-Maes avant la lettre. Ze hebben letterlijk de oude brouwerij Maes in Waarloos helpen opbouwen en hebben met trots en passie hun hele leven gewijd aan het maken van Maes zoals het vandaag de dag nog steeds is… een geweldige pint.

Uitdagingen en keerpunten: HEINEKEN-groep

Natuurlijk hebben we moeilijke tijden doorgemaakt; Alken-Maes heeft in de loop der jaren verschillende overnames ondergaan, wat het niet altijd gemakkelijk maakte. Maar het is belangrijk om vooruit te kijken. Het verleden kunnen we niet veranderen, maar we hebben wel invloed op de toekomst. Met de overname door HEINEKEN hebben we de juiste koers ingeslagen voor ons bedrijf. Ze hebben ons de kans geboden om te groeien, wat onze motivatie voor de toekomst alleen maar versterkt.

Elke dag begin ik opnieuw met hetzelfde enthousiasme en passie als in 1986. Alken-Maes zit diepgeworteld in mijn hart en vormt een rode draad door mijn hele leven. Het is een essentieel onderdeel van mijn identiteit. Bijna elke kamer in ons huis ademt de sfeer van Alken-Maes, met neonborden, glazen, foto’s en zelfs een van de laatste flesjes Maes dat gebotteld is in Waarloos. Volgens mijn vrienden straal ik altijd energie uit wanneer ik over Alken-Maes praat. Het zit dus echt in mijn bloed.